Wat hebben we gedaan?

De opdracht bestond uit vijf nieuwe chemische en plastic fabrieken. Daarbij zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd: 

  • Er zijn in totaal 48 brandveiligheidssystemen ontworpen;
  • Van alle 4.700 sproeiers is de locatie bepaald;
  • Voor alle systemen zijn de leidingen ontworpen en berekend;
  • Er is voldaan aan alle gestelde veiligheidsnormen en eisen van de opdrachtgever en de NFPA.

Het resultaat

Alle systemen zijn succesvol geplaatst en getest, met slechts geringe aanpassingen van het ontwerp. De systemen die geplaatst zijn, waren onder andere sproeiers, maar ook blusschuimsystemen. Dankzij dit project werd FPE vaste partner voor deze opdrachtgever. De inspanningen van FPE hadden een gunstige invloed op de prijsvorming. Het prestatieniveau van de contractors en de kwaliteit van de uitvoering namen toe en de systemen werden op tijd opgeleverd.

havenkrant35-teamterminal.jpg
Fire Protection Engineering Gedetailleerd ontwerp

Gerelateerde cases

FPE4.jpg

Herbeoordeling afvalverbrandingsinstallatie

In de afvalverbrandingsoven van een afvalverbrandingsinstallatie is er meerdere malen een serieuze brand ontstaan. De branden waren voor het bedrijf aanleiding om de procedures en faciliteiten voor brandveiligheid opnieuw te bekijken.
FPE14.jpg

Plantaardige oliebedrijven beveiligen

Voor een bedrijf gespecialiseerd in de extractie van plantaardige oliën, is een plan opgezet om vijf door hen aangekochte installaties te beschermen tegen brand. Deze installaties hadden tot dan toe vrijwel geen beveiliging. Het doel van dit project: de brandveiligheid laten voldoen aan de huidige NFPA-standaard.
FPE13.jpg

Lagere kosten voor roll-on-roll-offschepen

Een Duitse scheepswerf schakelde FPE in voor achttien vergelijkbare roll-on-roll-offschepen, beter bekend als roroschepen. De uitdaging van FPE? Het ontwerp van een vergelijkbaar blussysteem, maar tegen lagere kosten.