Adviseren

Voor alle vraagstukken rondom industriële brandbeveiliging kun je bij ons terecht. We analyseren de situatie en stellen aan de hand van onze bevindingen een plan op maat op, samen met de klant. We analyseren de noodzaak van het beveiligingsniveau en stemmen brandtechnische zaken af met het bevoegd gezag. Ook maken we een kostenraming met betrekking tot de realisatie of aanpassingen van installaties. Verder stellen we diverse documenten op, zoals een uitgangspuntendocument (UPD), Programma van Eisen-document (PvE) en een brandweerrapport. Als onafhankelijke partij ontzorgen we je volledig op het gebied van brandveiligheidsinstallaties.

Ontwikkelen

Voor nieuwe systemen of aanpassingen aan bestaande systemen ontwikkelen we een design dat aansluit bij de wensen van de klant en de strenge veiligheidseisen. We maken een conceptueel design en werken tekeningen en hydraulische berekeningen uit. We bepalen de mogelijke scenario’s die zich voor kunnen doen en werken op basis daarvan een gedetailleerd plan uit. Dit is inclusief P&ID, routing van de leidingen, de bluswatervoorziening en de kleppenstations. Kortom, we nemen de volledige engineeringfase voor onze rekening.

over-fpe.jpg
Fire Protection Engineering Adviseren & Ontwikkelen
FPE3.jpg
Fire Protection Engineering Ondersteunen & Controleren

Ondersteunen

Nadat er een plan is opgesteld, ondersteunen we onze klanten ook bij het realiseren van de installatie. We beoordelen offertes van contractors en leveranciers en onderhandelen met ze. We begeleiden het project en de inspecties en testen de systemen bij de oplevering van het project. Zo staan wij onze klanten bij van begin tot eind. Onze ervaring en expertise zorgt ervoor dat wij onze klanten zo kostenefficiënt mogelijk voorzien van een brandblusvoorziening, waarbij veiligheid voorop staat. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste binnen de industriële brandbeveiliging.

Controleren

Aan de hand van een GAP-analyse testen we of bestaande systemen nog voldoen aan de wet- en regelgeving. We bekijken of de installatie nog steeds de prestaties levert die het moet doen en we kijken of er andere aspecten zijn die de prestaties kunnen beïnvloeden. Op basis daarvan zetten we testprogramma’s en -protocollen op. We begeleiden de uitvoering van de testen en maken een interpretatie en evaluatie van de uitkomsten. Hierna maken we een analyse op maat en doen we voorstellen met betrekking tot toekomstbestendigheid en bedrijfszekerheid. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Hoe wij brand te slim af zijn

Door onze ervaring en expertise zijn wij in staat om voor elk project op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen. Afhankelijk van de wens van de klant (noodzaak, veiligheid, procesonderbrekingen, kostenefficiëntie) adviseren en ontwikkelen we geheel onafhankelijk een goed uitgedacht plan om de installatie te voorzien van de juiste industriële brandblussystemen. Onze cases zijn hier een goed voorbeeld van.

Ben je zelf op zoek naar een efficiënte, onafhankelijke industriële brandbeveiliging? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder om te zorgen dat jouw bedrijf brandveilig is.

hero-cases.jpg
Fire Protection Engineering Smarter than fire

Cases

FPE7.jpg

Brandveiligheidssystemen voor tankterminals wereldwijd

FPE heeft veel ervaring met allerlei tankterminals in binnen- en buitenland. We hebben brandveiligheidssystemen ontworpen voor bestaande en nieuwe tankterminals. Dergelijke projecten omvatten een basisontwerp voor tankschuim- en sproeisystemen voor tanks en aanmeerstations.
FPE9.jpg

Herbeoordeling brandveiligheidssystemen olieplatformen

Voor een groot aantal olieplatformen in de Noordzee heeft FPE de status van verouderde brandveiligheidssystemen herbeoordeeld met het oog op levensduurverlenging. Om te beoordelen wat er nodig was om de olieplatformen weer volgens de norm te laten functioneren, is FPE ingeschakeld.
havenkrant35-teamterminal.jpg

Nieuwe chemische fabrieken beveiligd door FPE

Een Duitse opdrachtgever met meerdere chemische fabrieken benaderde FPE voor een gedetailleerd ontwerp voor brandveiligheid van de fabrieken. Voor een vijftal nieuw te bouwen fabrieken zetten zij een opdracht uit aan gespecialiseerde consultants en engineers. FPE haalde deze opdracht met succes binnen.

Deze bedrijven maken gebruik
van onze services

logo-bp.png
logo-croonwolterdros.png
logo-de-groot-installatiegroep.png
logo-dow.png
logo-engie.png
logo-fluor.svg.png
logo-jacobs.png
logo-keune.png
logo-koole.png
logo-qualm.png
logo-shell.png
logo-van-vliet.png
logo-vopak.png