FPE is opgericht met het idee om, volledig onafhankelijk, het beste advies te geven op het gebied van industriële brandbeveiliging. Daarnaast controleren we bestaande systemen en bieden we hulp bij de realisatie van het uitgewerkte plan. We ontzorgen onze klanten en bouwen aan een relatie voor de lange termijn. Als klant weet je altijd waar je aan toe bent.

Bij FPE geloven we in onze kwaliteiten, kennis en de ervaring die we door de jaren heen hebben opgedaan. Daarom leiden we onze eigen mensen op tot Industrial Fire Engineer. We combineren onze praktijkervaring met internationale trainingen en certificeringen. Al onze medewerkers volgen een volledige opleiding Industrial Fire Engineering, inclusief NFPA & NICET certificeringen.

FPE is gespecialiseerd in de volgende vakgebieden: bluswatervoorziening, ondergrondse bluswaterleidingen, deluge systemen, kleppenstations, schuimsystemen en signaalverwerking (brandmeldcentrale).

Hoe werken wij?

Per klant bekijken we eerst de wensen en mogelijkheden. Daarna gaan we op zoek naar inventieve oplossingen, die zowel brandveilig als kostenefficiënt zijn. We controleren bestaande systemen of geven advies over nieuwe projecten. Bestaande systemen worden gecontroleerd op hun performance. Als blijkt dat die door bijvoorbeeld meetfouten, wets- en vergunningswijzigingen, of wijziging van bedrijfsvoering niet meer voldoen, ontwikkelen en adviseren we een op maat gemaakte oplossing voor de brandveiligheid.

We geloven niet in lange presentaties en een berg administratie, als dit niet nodig is. Aan de hand van werktekeningen onderbouwen we onze adviezen. We garanderen technische haalbaarheid en juridische conformiteit door alle ontwerpen technisch door te rekenen. Zonder onnodige bijkomstigheden. We zijn liever duidelijk en doelgericht. Op die manier weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

Cases

FPE14.jpg

Plantaardige oliebedrijven beveiligen

Voor een bedrijf gespecialiseerd in de extractie van plantaardige oliën, is een plan opgezet om vijf door hen aangekochte installaties te beschermen tegen brand. Deze installaties hadden tot dan toe vrijwel geen beveiliging. Het doel van dit project: de brandveiligheid laten voldoen aan de huidige NFPA-standaard.
FPE7.jpg

Brandveiligheidssystemen voor tankterminals wereldwijd

FPE heeft veel ervaring met allerlei tankterminals in binnen- en buitenland. We hebben brandveiligheidssystemen ontworpen voor bestaande en nieuwe tankterminals. Dergelijke projecten omvatten een basisontwerp voor tankschuim- en sproeisystemen voor tanks en aanmeerstations.
havenkrant35-teamterminal.jpg

Nieuwe chemische fabrieken beveiligd door FPE

Een Duitse opdrachtgever met meerdere chemische fabrieken benaderde FPE voor een gedetailleerd ontwerp voor brandveiligheid van de fabrieken. Voor een vijftal nieuw te bouwen fabrieken zetten zij een opdracht uit aan gespecialiseerde consultants en engineers. FPE haalde deze opdracht met succes binnen.