FPE4.jpg

Herbeoordeling afvalverbrandingsinstallatie

In de afvalverbrandingsoven van een afvalverbrandingsinstallatie is er meerdere malen een serieuze brand ontstaan. De branden waren voor het bedrijf aanleiding om de procedures en faciliteiten voor brandveiligheid opnieuw te bekijken.
FPE14.jpg

Plantaardige oliebedrijven beveiligen

Voor een bedrijf gespecialiseerd in de extractie van plantaardige oliën, is een plan opgezet om vijf door hen aangekochte installaties te beschermen tegen brand. Deze installaties hadden tot dan toe vrijwel geen beveiliging. Het doel van dit project: de brandveiligheid laten voldoen aan de huidige NFPA-standaard.
FPE13.jpg

Lagere kosten voor roll-on-roll-offschepen

Een Duitse scheepswerf schakelde FPE in voor achttien vergelijkbare roll-on-roll-offschepen, beter bekend als roroschepen. De uitdaging van FPE? Het ontwerp van een vergelijkbaar blussysteem, maar tegen lagere kosten.
FPE7.jpg

Brandveiligheidssystemen voor tankterminals wereldwijd

FPE heeft veel ervaring met allerlei tankterminals in binnen- en buitenland. We hebben brandveiligheidssystemen ontworpen voor bestaande en nieuwe tankterminals. Dergelijke projecten omvatten een basisontwerp voor tankschuim- en sproeisystemen voor tanks en aanmeerstations.
FPE9.jpg

Herbeoordeling brandveiligheidssystemen olieplatformen

Voor een groot aantal olieplatformen in de Noordzee heeft FPE de status van verouderde brandveiligheidssystemen herbeoordeeld met het oog op levensduurverlenging. Om te beoordelen wat er nodig was om de olieplatformen weer volgens de norm te laten functioneren, is FPE ingeschakeld.
havenkrant35-teamterminal.jpg

Nieuwe chemische fabrieken beveiligd door FPE

Een Duitse opdrachtgever met meerdere chemische fabrieken benaderde FPE voor een gedetailleerd ontwerp voor brandveiligheid van de fabrieken. Voor een vijftal nieuw te bouwen fabrieken zetten zij een opdracht uit aan gespecialiseerde consultants en engineers. FPE haalde deze opdracht met succes binnen.