Wat hebben we gedaan?

Voor de roroschepen zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Een herontwerp van het blussysteem;
  • Er zijn hydraulische berekeningen en analyses gemaakt van de situatie;
  • FPE heeft tekeningen gemaakt voor de integratie van het ontwerp in alle specifieke schepen;
  • Het bereik van sproeiers en sprinklers uitvoerig gedefinieerd.
FPE13.jpg
Fire Protection Engineering Kostenefficiƫntie

Het resultaat

Om dit project naar een goed resultaat te leiden, hebben we de uitgangspunten voor de sproeiers aangepast. Er is een andere type sproeiers gebruikt met een groter bereik. Hierdoor zijn er automatisch ook minder pijpen en leidingen gemonteerd. Dit scheelde aanzienlijk in de kosten. Om het op maat gemaakte sproeisysteem te testen, zijn hydraulische analyses uitgevoerd en alle systemen bij volle capaciteit getest.

Het tweede doel van de hydraulische voorwaarden was om zo min mogelijk gebruik te maken van water. Bluswater verzamelt zich na gebruik namelijk langzaam onder in de motorkamer, waardoor stabiliteit van de schepen negatief beïnvloed wordt. In essentie kan dit net zo gevaarlijk zijn als de brand zelf. Daarom is bij het ontwerp rekening gehouden met snelle afvoer van bluswater (overboord). Het systeem is met succes voorgelegd, getest en geaccepteerd door de scheepvaart-autoriteiten.

Gerelateerde cases

FPE7.jpg

Brandveiligheidssystemen voor tankterminals wereldwijd

FPE heeft veel ervaring met allerlei tankterminals in binnen- en buitenland. We hebben brandveiligheidssystemen ontworpen voor bestaande en nieuwe tankterminals. Dergelijke projecten omvatten een basisontwerp voor tankschuim- en sproeisystemen voor tanks en aanmeerstations.
FPE9.jpg

Herbeoordeling brandveiligheidssystemen olieplatformen

Voor een groot aantal olieplatformen in de Noordzee heeft FPE de status van verouderde brandveiligheidssystemen herbeoordeeld met het oog op levensduurverlenging. Om te beoordelen wat er nodig was om de olieplatformen weer volgens de norm te laten functioneren, is FPE ingeschakeld.
havenkrant35-teamterminal.jpg

Nieuwe chemische fabrieken beveiligd door FPE

Een Duitse opdrachtgever met meerdere chemische fabrieken benaderde FPE voor een gedetailleerd ontwerp voor brandveiligheid van de fabrieken. Voor een vijftal nieuw te bouwen fabrieken zetten zij een opdracht uit aan gespecialiseerde consultants en engineers. FPE haalde deze opdracht met succes binnen.